1. Ξενάγηση σε χώρους δημιουργίας (κάτι σαν την επιτυχημένη εκδήλωση OPEN HOUSE)
Η πρώτη δράση του προγράμματος «Creativity for.th.» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και καινοτόμο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης, με προεκτάσεις στον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, που υλοποιούν οι Μη Κερδοσκοπικοί φορείς Creativitity Platform και ΔΥΝΑΜΟ project-space, σε συνεργασία...
με το δήμο Θεσσαλονίκης.
Η δράση με τίτλο «Creative Walk», εστιάζει στο τμήμα του δημιουργικού τομέα, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 8:00 το βράδυ περισσότεροι από 60 χώροι δημιουργίας – στούντιο, ατελιέ, γραφεία και επιχειρήσεις – θα είναι ανοιχτοί για το κοινό, ενώ οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς, θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και θα συζητούν με τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρο Πέγκα «Πεποίθησή μας είναι ότι ο τελικός στόχος ανάλογων προσπαθειών, είναι η μετατροπή αυτής της κοινότητας σε μία δημιουργική βιομηχανία. Θα είμαστε αρωγοί στην αστική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής, μίας ανάπτυξης που προσβλέπουμε να διαχυθεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην πόλη μας».
Η συμμετοχή στο «Creative Walk» είναι ελεύθερη.
Στο Info Point που θα λειτουργεί στην οδό Τύπου 5, από τις 11:30 π.μ., οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθευτούν τον ειδικό χάρτη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να συμβουλευτούν το εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να διαμορφώσουν τη διαδρομή της προτίμησής τους και να μελετήσουν τα διαθέσιμα portfolio και ντοσιέ εργασιών των επιχειρήσεων που παίρνουν μέρος στη δράση.
Στη συνέχεια, οι δημιουργοί θα υποδεχθούν τον κόσμο, πραγματοποιώντας σύντομες παρουσιάσεις και διαδραστικές εφαρμογές των δραστηριοτήτων τους και παρέχοντας επικοινωνιακό υλικό.
Στη διάρκεια του διημέρου, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί επίσης χώρους που φιλοξενούν εκθέσεις, συναυλίες και γεγονότα και στους οποίους έχουν προγραμματιστεί ειδικές δράσεις. Επίσης, στο πλαίσιο του «Creative Walk», τα καφέ- μπαρ της περιοχής, θα παρέχουν ειδικές τιμές στους συμμετέχοντες, που θα έχουν μαζί τους το χάρτη της διαδρομής.
Για περισσότερες πληροφορίες: creativityforth@gmail.com/www.facebook.com/Creativityfor.th
2. ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ (ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ)
4. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΥΝΟΕΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ
Christmas Spirit
"Classic musicals dinner"
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
εστιατόριο Fred & Ginger
ξενοδοχείο Les Lazaristes
Menu
Στην οθόνη: Maurice Chevalier
Χορεύουμε μαζί του στην οπερέτα «Dédé»,
ένα έργο που εκτυλίσσεται στο παριζιάνικο κατάστημα παπουτσιών «Le pied meurtri» σε 3 πράξεις.
Στο πιάτο μας: Πατάτα σε 3 πράξεις
Πατάτα με μανιτάρι
Πατάτα με απάκι και φρέσκο κρεμμύδι
Πατάτα με καπνιστό σολομό και γιαούρτι
Στο ποτήρι μας:
Κυδωνίτσα 2011, Οινοποιητική Μονεμβασιά
Μαλαγουζιά 2012, Κτήμα Αρβανιτίδη
Στην οθόνη: Gene Kelly
Από το κλασσικό musical «Singing in the rain»,
ένα έργο που αφηγείται το πέρασμα από το κλασικό στο μοντέρνο.
Στην περίπτωση της ταινίας αφορά στο πέρασμα από τον κλασικό βωβό κινηματογράφο,
στη μοντέρνα εποχή του ομιλούντος.
Στο πιάτο μας:
Sushi λαχανοντολμά, floss από μοσχάρι και χοιρινό και dip αυγολέμονο
Το πέρασμα από μια κλασική Χριστουγεννιάτικη συνταγή
στην μοντέρνα της εκδοχή.
Στο ποτήρι μας:
Φεγγίτες ροζέ 2011, Οινογένεσις
Άβδηρος ροζέ 2011, Κτήμα Βουρβουκέλη
Στην οθόνη: Fred and Ginger
Το οικείο μας ντουέτο από το musical «Top hat»,
μία από τις κλασικότερες ρομαντικές κωμωδίες της χρυσής εποχής του Broadway.
Στο πιάτο μας:
Ντουέτο από ψαρονέφρι a la Fred και κοτόπουλο αρωματισμένο με Ginger,
πουρές σελινόριζας, καραμελωμένα κάστανα και γλάσο πορτοκαλιού
Στο ποτήρι μας:
Νεμέα Reserve 2007, Σεμέλη
Νάουσα Grand Reserve 2007, Boutari
Στην οθόνη: Julie Andrews
Εμπνευσμένοι από τη Mary Poppins,
σας αφήνουμε με τη γεύση της αθωότητας της αγαπημένης νταντάς «with a spoonful of sugar»...
Στο πιάτο μας:
Μπάρα κακάο αρωματισμένη με κεδρόσπορο
Μετασχηματισμός του κλασικού cocktail «Mary Poppins» (λικέρ κακάο και gin)
Στο ποτήρι μας:
Ανθεμίς, Ε.Ο.Σ. Σάμου
.....................................................................................................................................................................................................................................
Το μενού σχεδίασε, επιμελήθηκε και ετοίμασε ο executive chef της Domotel
Γρηγόρης Χέλμης
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο: 23,57 € + ΦΠΑ. Τελική τιμή: 29 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο Les Lazaristes, τηλ. 2310 647400
5. ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗ FIGARO LIVE ME ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΓΙΑ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ
Η δράση με τίτλο «Creative Walk», εστιάζει στο τμήμα του δημιουργικού τομέα, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 8:00 το βράδυ περισσότεροι από 60 χώροι δημιουργίας – στούντιο, ατελιέ, γραφεία και επιχειρήσεις – θα είναι ανοιχτοί για το κοινό, ενώ οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς, θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και θα συζητούν με τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρο Πέγκα «Πεποίθησή μας είναι ότι ο τελικός στόχος ανάλογων προσπαθειών, είναι η μετατροπή αυτής της κοινότητας σε μία δημιουργική βιομηχανία. Θα είμαστε αρωγοί στην αστική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής, μίας ανάπτυξης που προσβλέπουμε να διαχυθεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην πόλη μας».
Η συμμετοχή στο «Creative Walk» είναι ελεύθερη.
Στο Info Point που θα λειτουργεί στην οδό Τύπου 5, από τις 11:30 π.μ., οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθευτούν τον ειδικό χάρτη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να συμβουλευτούν το εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να διαμορφώσουν τη διαδρομή της προτίμησής τους και να μελετήσουν τα διαθέσιμα portfolio και ντοσιέ εργασιών των επιχειρήσεων που παίρνουν μέρος στη δράση.
Στη συνέχεια, οι δημιουργοί θα υποδεχθούν τον κόσμο, πραγματοποιώντας σύντομες παρουσιάσεις και διαδραστικές εφαρμογές των δραστηριοτήτων τους και παρέχοντας επικοινωνιακό υλικό.
Στη διάρκεια του διημέρου, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί επίσης χώρους που φιλοξενούν εκθέσεις, συναυλίες και γεγονότα και στους οποίους έχουν προγραμματιστεί ειδικές δράσεις. Επίσης, στο πλαίσιο του «Creative Walk», τα καφέ- μπαρ της περιοχής, θα παρέχουν ειδικές τιμές στους συμμετέχοντες, που θα έχουν μαζί τους το χάρτη της διαδρομής.
Για περισσότερες πληροφορίες: creativityforth@gmail.com/www.facebook.com/Creativityfor.th
2. ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ (ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ)
3. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ LOVE. ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΦΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ. ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
4. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΥΝΟΕΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ
Christmas Spirit
"Classic musicals dinner"
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
εστιατόριο Fred & Ginger
ξενοδοχείο Les Lazaristes
Menu
Στην οθόνη: Maurice Chevalier
Χορεύουμε μαζί του στην οπερέτα «Dédé»,
ένα έργο που εκτυλίσσεται στο παριζιάνικο κατάστημα παπουτσιών «Le pied meurtri» σε 3 πράξεις.
Στο πιάτο μας: Πατάτα σε 3 πράξεις
Πατάτα με μανιτάρι
Πατάτα με απάκι και φρέσκο κρεμμύδι
Πατάτα με καπνιστό σολομό και γιαούρτι
Στο ποτήρι μας:
Κυδωνίτσα 2011, Οινοποιητική Μονεμβασιά
Μαλαγουζιά 2012, Κτήμα Αρβανιτίδη
Στην οθόνη: Gene Kelly
Από το κλασσικό musical «Singing in the rain»,
ένα έργο που αφηγείται το πέρασμα από το κλασικό στο μοντέρνο.
Στην περίπτωση της ταινίας αφορά στο πέρασμα από τον κλασικό βωβό κινηματογράφο,
στη μοντέρνα εποχή του ομιλούντος.
Στο πιάτο μας:
Sushi λαχανοντολμά, floss από μοσχάρι και χοιρινό και dip αυγολέμονο
Το πέρασμα από μια κλασική Χριστουγεννιάτικη συνταγή
στην μοντέρνα της εκδοχή.
Στο ποτήρι μας:
Φεγγίτες ροζέ 2011, Οινογένεσις
Άβδηρος ροζέ 2011, Κτήμα Βουρβουκέλη
Στην οθόνη: Fred and Ginger
Το οικείο μας ντουέτο από το musical «Top hat»,
μία από τις κλασικότερες ρομαντικές κωμωδίες της χρυσής εποχής του Broadway.
Στο πιάτο μας:
Ντουέτο από ψαρονέφρι a la Fred και κοτόπουλο αρωματισμένο με Ginger,
πουρές σελινόριζας, καραμελωμένα κάστανα και γλάσο πορτοκαλιού
Στο ποτήρι μας:
Νεμέα Reserve 2007, Σεμέλη
Νάουσα Grand Reserve 2007, Boutari
Στην οθόνη: Julie Andrews
Εμπνευσμένοι από τη Mary Poppins,
σας αφήνουμε με τη γεύση της αθωότητας της αγαπημένης νταντάς «with a spoonful of sugar»...
Στο πιάτο μας:
Μπάρα κακάο αρωματισμένη με κεδρόσπορο
Μετασχηματισμός του κλασικού cocktail «Mary Poppins» (λικέρ κακάο και gin)
Στο ποτήρι μας:
Ανθεμίς, Ε.Ο.Σ. Σάμου
.....................................................................................................................................................................................................................................
Το μενού σχεδίασε, επιμελήθηκε και ετοίμασε ο executive chef της Domotel
Γρηγόρης Χέλμης
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο: 23,57 € + ΦΠΑ. Τελική τιμή: 29 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο Les Lazaristes, τηλ. 2310 647400
5. ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗ FIGARO LIVE ME ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΓΙΑ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου