Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΧΑΝΙΑ-ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΣ

Χανιά-Πού να πάτε, τι να φάτε, τι να δείτε. Λαϊκή αγορά Χανίων-Κάθε Σάββατο-Να πάτε!!!

Θα βρείτε από όλα και κυρίως σαλιγκάρια.
Τι να φάτε
Δεν θα φύγετε από τα Χανιά αν δεν δοκιμάσετε τη μπουγάτσα Ιορδάνης. Με μυζήθρα και ζάχαρη μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Φάτε την εκεί ή ακόμα καλύτερα πάρτε την και απολαύστε την με το καφεδάκι σας σε ένα από τα καφέ στο λιμάνι όπως το "Άρωμα"
Ωραία λύση τα "Χάλκινα" στο λιμάνι.Με θέα τα κοτεράκια, ωραίους μεζέδες και ωραίος κόσμος.
Στου "Φάκα" με το τραπεζάκι σας να ακουμπάει στα Νεώρια θα φάτε πολύ καλά. Δοκιμάσαμε κρητικό πιλάφι (ένα ποίημα), πατάτες με στάκα και χόρτα και όλα ήταν τέλεια. Αν πετύχετε και τα παιδιά που παίζουν λύρα θα απογειωθείτε.
Στο Μοναστήρι θα φάτε καλά αλλά εκείνο που αξίζει είναι κυρίως η θέα. Η καλύτερη θέση για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Πού αλλού να πάτε;

Στα Νεώρια συνήθως πάντα υπάρχει κάποια αξιόλογη έκθεση εκτός από το μόνιμο ναυτικό μουσείο που λειτουργεί όπως ΄λειτουργεί και καφέ σε ένα από αυτά.
Στο ναυτικό μουσείο στην είσοδο του φρουρίου Φιρκά. Με θέα σε όλο το λιμάνι.
Kαι θα πιείτε καφεδάκι δίπλα από το ναυτικό μουσείο με φοβερή θέα και ησυχία που δεν θα βρείτε στα άλλα καφέ του λιμανιού.
Θα περπατήσετε το φρούριο Φιρκά και για τη θέα του και γιατί εδώ υψώθηκε η σημαία της ένωσης.
Θα πιείτε καφέ στην πλατεία της Σπλάντζια στο ίδιο καφέ που περιγράφει το βιβλίο "Κρήτη μου" της Σαμπά Αλτινσάι. Περιγράφει τη ζωή των τουρκοκρητικών στα Χανιά του 1898. Θα νιώσετε ότι σε λίγο θα ξεπηδήσουν οι ήρωες και θα πίνουν ρακή δίπλα σας.
Και μετά θα περιηγηθείτε στα στενάκια της Σπλάντζια της τούρκικης συνοικίας κάποτε. ¨Αλλα ερειπωμένα άλλα τόσο χαριτωμένα θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές.
Θα περπατήσετε τον βραχίονα του λιμανιού και θα φτάσετε στον φάρο των χανίων ή αλλιώς αραβικό φάρο από τους αιγύπτιους που ανέλαβαν την επιδιόρθωσή του επί οθωμανικής κυριαρχίας. Θα δείτε το λιμάνι από άλλη πλευρά.
Μην παραλείψετε μια βόλτα στο δημοτικό κήπο. Ηρεμία, δροσιά και το βράδυ διαθέτει και θερινό σινεμαδάκι
Γιατί όχι και μια βόλτα με το αλογάκι;
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δείτε και τις άλλες αναρτήσεις για τα Χανιά ΕΔΩ (Για τα Ταμπακαριά και την ταβέρνα θαλασσινό αγέρι)
ΕΔΩ (για τις παραλίες)
ΕΔΩ (βόλτες έξω από την πόλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου