Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ
Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να έχουμε την παραλία μας με το κυματάκι να σου γλείφει τα πόδια, το φεγγάρι να πέφτει στη θάλασσα αλλά και στην Αθήνα υπάρχουν ειδυλλιακές τοποθεσίες και μάλιστα προσφέρονται για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Π.χ. θέλετε να ρίξετε μια γυναίκα; Επιβάλλεται λέει το σαβουάρ βιβρ και η συνήθης ιεροτελεστία να δημιουργήσεις τη δέουσα ατμόσφαιρα (άνδρες για σας δουλεύω).
Πού θα την πας λοιπόν;
Έχουμε και λέμε. Θέα Ακρόπολη. Κλασική, απλή λύση. Ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι και από άλλο μέρος δεν μπορεί θα εντυπωσιαστεί. Τέτοια μέρη με θέα Ακρόπολη υπάρχουν λοιπόν αρκετά. Θησείο. Φίλοιστρο, ταράτσα. Φάτσα κάρτα η Ακρόπολη. Μεγαλεία. 
Να την πάτε το σούρουπο που αρχίζει και φωτίζεται η Ακρόπολη σιγά σιγά. Ιεροτελεστία. Τα λοιπά τα ξέρετε . Κρασάκι, μενού και μπλα μπλα. Ε αυτά τα ξέρετε! Παιχνιδάκι είναι για σας. Μάλιστα μετά από μερικές φορές το παίζεις άριστα.
Δεν θέλετε φαί; Ποτάκι μόνο και πιο σύγχρονο περιβάλλον; Στην άλλη γωνία ακριβώς 2 καφέ, μπαρ. Το Σοκολά και το Thissio View. Με την ίδια θέα. Έχουν και φαγητό αν θελήσετε. Και είπαμε μπλα μπλα στο μεταξύ. Μην σας πάρει χαμπάρι ότι έχετε ξανάρθει ε; Με το μέτρο.
Πιο κάτω είναι βέβαια και το Πιλ Πουλ αλλά αυτό είναι ακριβή λύση. Εσείς θα πείτε ότι δεν τα πάτε γενικώς αυτά τα μαγαζιά τα στημένα και τα δήθεν και καθαρίσατε οικονομικά.
Από την άλλη πλευρά πάλι, στην Αδριανού είναι η Κουζίνα. Ταράτσα ωραία και αυτή. Ωραίο φαγητό και ο σεφ Άρης Τσανακλίδης υπογράφει το εξαιρετικό μενού. Σε αυτή την ταράτσα κάνει και τις εκπομπές του. Αυτές στις οποίες βλέπετε πίσω την Ακρόπολη. Για τους καλούς μήνες βέβαια αυτή. Τιμές μεσαίες και λίγο προς τα πάνω. Θα ζυγιάσετε την περίσταση ξανά.
 
Σας έχω και χαμάμ στην περιοχή. Ωραίο περιβάλλον, διακόσμηση, πεντακάθαρο με ανατολίτικη ατμόσφαιρα και διακόσμηση. Κατά προτίμηση πριν το φαγητό. Μην σαw βγει και από τη μύτη. Κλείστε για δύο ένα φουλ πρόγραμμα με μασάζ χαλαρωτικό και μετά πάτε για ποτάκι στα πιο πάνω μαγαζιά που ανέφερα. Στο τσεπάκι σας το έχετε.
 
Συνεχίζω με μια άλλη και αυτή πλέον κλασική λύση. ΄Εγινε της μόδας, είναι must. H ταράτσα του A for Athens. Στην Ερμού, στο Μοναστηράκι. Μια πολύ ωραία ταράτσα, φάτσα Ακρόπολη. Φροντίστε και για κράτηση δωματίου. Ζητήστε τα δωμάτια με θέα Ακρόπολη. Εξαιρετικά. Ή μπορείτε να πάτε για πρωινό εκεί. Είναι ήσυχα και θα απολαύσετε το καφεδάκι σας με Ακρόπολη θέα. Πρέπει να είστε ευρηματικοί.  Εδώ είναι η διαφορά.

Για πρωινό αλλά και για ποτάκι το βράδυ εξαιρετική είναι και η ταράτσα του  Royal Olympic Hotel.  Δεν την ξέρουν ούτε και οι Αθηναίοι. Και όμως η θέα του είναι καλύτερη από το μοδάτο και μουράτο Galaxy του Hilton. Eδώ βέβαια έχουμε κυρίως Λυκαβηττό, τις στήλες του Ολυμπίου Διος φάτσα μας και από  την άλλη παίζει και η Ακρόπολη. Ε τι άλλο να θελήσει;

Αν είναι από αυτές τις μυστήριες που θέλει ντε και καλά θάλασσα (οι Σαλονικιές έχουν μια εμμονή για παράδειγμα με τη θάλασσα) ε πάτε τότε Πειραιά και Μικρολίμανο. Διαλέξτε και καμιά νύχτα με φεγγάρι και πάτε, όχι εκεί που πάει όλος ο κόσμος μέσα στη φασαρία, αλλά πιο πριβέ. Στον Ναυτικό Όμιλο της Αθήνας. Είναι ο όμιλος του Βασιλιά και έχει μια γλαμουριά. 

Και γκλάμουρ και ησυχία και ποτάκι  και φάτσα το Μικρολίμανο (το σέρβις βέβαια και το κρασί απαράδεκτο) αλλά εδώ είπαμε άλλα μετρούν. Ε δείξτε και προς τα σκάφη, πείτε ότι είστε και μέλος, και να το ιστιοπλοϊκό σας. Ε δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν έχετε. Μπορείτε και να νοικιάσετε να πάτε καμιά βόλτα Σαλαμίνα (πάρτε και σκίπερ βέβαια και για σιγουριά και για να μην χρειάζεται να ασχολείστε εσείς. Εσείς θα έχετε άλλα πιο σημαντικά θέματα).
 Ωραίο καφέ με θέα Βουλή αυτή τη φορά και Σύνταγμα το καφέ του Public. Στον 5ο όροφο και ανοιχτό μέχρι τις 11 το βράδυ. Τώρα θα μου πείτε  η Βουλή φέρνει κακούς συνειρμούς αλλά δεν βαριέσαι. Χαζέψτε τους τσολιάδες εσείς. Αν στολιστεί και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είστε και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Έχει κόσμο βέβαια και αυτό δεν είναι στα συν. Προσφέρεται όμως για να δείξετε σοβαρό προφίλ: ότι διαβάζετε, ενημερωμένος και έτσι. Σταθμίζετε και αναλόγως. Αποστηθίστε και τίποτε τσιτάτα (στο fc κυκλοφορούν πολλά του τύπου «η ζωή δεν μετριέται από τις ανάσες που παίρνουμε αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα». Α και ο Καζαντζάκης έχει καλά. Διαβάστε και λίγο τώρα που τα μοιράζουν τα βιβλία του τζάμπα με τις εφημερίδες).
Από εδώ και πέρα παίξτε παιχνίδι. Το έχετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου