Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΘΗΝΑ-Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ

 Από το 1957 το κουτούκι αυτό στο κέντρο της Αθήνας
 Διάκοσμος απλός και απέριττος
 Δυο είσοδοι σε ένα υπόγειο που δεν το πιάνει το μάτι σου
 Μέσα όμως γράφει ιστορία
 Από τα δύσκολα χρόνια έως σήμερα  τα πιο δύσκολα

 Ο κύριος Δημήτρης ψυχή του μαγαζιού. Ξεκίνησε ως βοηθός και σήμερα  είναι ο ιδιοκτήτης
 Αν έχει χρόνο θα σας πει ιστορίες
 Ανάμεσα από τα φαγητά που μαγειρεύει σαν στο σπίτι του
 Ότι και αν κάνει σπιτικό με τη μοναδική αίσθηση ότι κάποιος το έχει "χαϊδέψει" το φαγητό όπως έλεγε η μάνα μου. Το φαγητό για να είναι καλό πρέπει να το χαϊδεύεις 

 Από τα χέρια του έχουν φάει πολλοί γνωστοί για τους οποίους δεν θέλει να μιλάει. Πολιτικοί,γνωστοί και επώνυμοι όλοι πέρασαν για να γευθούν κουζίνα και αυθεντική ατμόσφαιρα.
 Και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί να κρατήσουν αυτό το μαγαζί . Ένα μαγαζί που διαφημίζεται στα φυλλάδια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ως το πρώτο μαγαζί που έπρεπε κάποιος να επισκεφθεί δεν πρέπει να σβήσει έτσι.
 Οϋτε και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται.
 Γιατί αυτή είναι η ιστορία μας και οφείλουμε να τη σεβόμαστε
 Γιατί ο βασιλικός χρειάζεται ειδικό χώρο για να ανθίσει και ιδιαίτερο χάδι
 Το χάδι αυτών των ανθρώπων που είναι εκεί όχι μόνο για το μεροκάματο αλλά για να σας πουν μια καλημέρα όταν την έχετε ανάγκη.
 Γιατί πριν από εσάς σέρβιραν τους πατεράδες σας
 Για όλα αυτά ας ελπίσουμε ότι τέτοιες γωνιές ανθρώπινες και ζεστές δεν θα σβήσουν
Εδώ η ψυχή του μαγαζιού ο κύριος Δημήτρης με δύο σταθερούς πελάτες από πολύ παλιά. Τον κ. Σπύρο Κοράκη τον Πρόεδρο της Ιχθυαγοράς Αθηνών Βαρβακείου και τον κ. Δημήτριο Κολοβίνα, σταθεροί πελάτες από τα χρόνια των πατεράδων τους.

 Θα ακούσετε ιστορίες από τα παλιά . Ενώ θα πίνετε κρασάκι από το Κορωπί και φαγάκι μαγειρεμένο από τα χέρια του κ.Δημήτρη.  

Μην παραγείλετε. Θα σας φέρει ότι έχει καλύτερο!