Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ-ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ



Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Λονδίνο που δεν ξέρω πόσες μέρες πρέπει να έχετε. Θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα σημαντικότερα για εμάς.

1. Στάση πρώτη οπωσδήποτε.Έτσι γιατί είμαστε Έλληνες. 
Το Βρεταννικό Μουσείο.

 Είναι και σε αρκετά βολική θέση πάνω από την Oxford Street  σε μια περιοχή που είναι και το University of London.
Eδώ και το δικό τους το Παιδαγωγικό, Institute of Education, με φοβερή βιβλιοθήκη. Bloobsberry λέγεται η περιοχή και είναι πολύ ήσυχη, με πάρκα, ωραία κτίρια και γενικά προσφέρεται για βόλτες. Δείτε τα Πανεπιστήμια για να δείτε λίγο τις διαφορές από τα δικά μας (ως αισθητική τουλάχιστον )

2. Camden Town.
 Εδώ προτιμήστε να πάτε Σάββατο ή Κυριακή. Βέβαια γίνεται χαμός αλλά θα διασκεδάσετε. Θα σας πάρει αρκετές ώρες και μπορείτε να περάσετε χαλαρά πολλές ώρες κάνοντας πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Αρχικά θα περιπλανηθείτε στις υπαίθριες αγορές. Είναι πολλές με πολλά και ετερόκλητα αντικείμενα και θα κάνετε χάζι. Πάτε στο stables Market.


Aν κουραστήκατε καιρός να χαζέψετε τις pub δίπλα στο ποτάμι ή και τις άλλες που είναι διάσπαρτες. Σε κάποιες από αυτές μπορείτε και να φάτε.


Θα πάρετε οπωσδήποτε τα καραβάκια για να κάνετε βόλτα στα κανάλια. Είναι μια εμπειρία μοναδική. Θα δείτε τα ωραία σπίτια κατά μήκος των καναλιών. Πολλά καραβάκια χρησιμοποιούνται ως σπίτια. Θα περιηγηθείτε στην περιοχή που λέγεται Little Venice. Καμία σχέση βέβαια αλλά είναι πολύ γραφική. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορες επιλογές. Να πάρετε εισιτήριο με επιστροφή ή να σταματήσετε στο London Zoo.
Μπορείτε βέβαια και να τα περπατήσετε κατά μήκος καθώς υπάρχει διάδρομος αρκετά πλατύς (παλαιότερα χρησιμοποιούσαν άλογα για να σέρνουν τα καραβάκια).

Μπορείτε να επισκεφθείτε και τις περιοχές Maida Valle St; John's Wood που είναι κοντά και είναι από τις πιο ωραίες περιοχές του Λονδίνου

3. Μews in London. 
Οι παλιοί στάβλοι του Λονδίνου μεταμορφώθηκαν σε cozy κατοικίες που πωλούνται ή νοικιάζονται πανάκριβα.
 Στο Hyde Park διατηρούνται βέβαια και αληθινοί στάβλοι και αν κατέχετε το άθλημα μπορείτε να κάνετε ιππασία στο Hyde Park. Άλλα από αυτά λειτουργούν ως καφέ και μπαρ.


4. Notting Hill

Γνωστή η περιοχή από την ταινία βέβαια "Mια βραδιά στο Νότιγνκ Χιλ" με Τζούλια Ρόμπερτς και Χιου Γκραντ αλλά η περιοχή ήταν πολύ trendy  και πιο μπροστά.

Eίναι μια περιοχή πολύ μοδάτη για τους Λονδρέζους με πολλά ωραία στέκια αν και τώρα τελευταία, όπως και στην Ελλάδα, αναπτύσσονται νέα στέκια σε περιοχές μέχρι πρότινος υποβαθμισμένες.
Εξάλλου εδώ λειτουργεί και η περίφημη Portobello Market μια από τις πιο γνωστές υπαίθριες αγορές του Λονδίνου

 Αν έχετε υπομονή θα βρείτε θησαυρούς. Για τους συλλέκτες γενικά το Λονδίνο είμαι μια όαση καθώς έχει πολλές τέτοιου είδους αγορές και είναι πολύ μόδα στην Αγγλία οι συλλογές κάθε είδους.
Ειδικά για βιβλία θα βρείτε εξαιρετικές εκδόσεις αλλά θέλει ψάξιμο. Βρήκαμε μέχρι και πολλές ελληνικές εκδόσεις.

5. St Cathrine's Dock, Τοwer of London

Μια από τις πιο ωραίες περιοχές του Λονδίνου για βόλτα και ξενάγηση. Σε αυτό το κομμάτι θα συνδυάσετε τη βόλτα στον Tower of London σήμα κατατεθέν του Λονδίνου μαζί με την Tower Bridge.
 Eδώ θα αποθανατιστείτε βέβαια με φόντο την πιο πολυφωτογραφημένη γέφυρα από όλες τις γέφυρες του Λονδίνου.
Eμείς θα σας προτείναμε αφού τελειώσετε με αυτές τις περιπλανήσεις σας να κατευθυνθείτε προς το St Catharine  Docks που θεωρείται ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά του Λοvδίνου

Tα παλιά και ερειπωμένα docks  μεταμορφώθηκαν σε μια όαση.
 Θα σας ξαφνιάσει  η περιοχή καθώς θα βρεθείτε σε μια μαρίνα με γιοτ και ιστιοπλοϊκά καθώς και νέα διαμερίσματα. Η περιοχή γενικά θεωρείται πολύ must  να μένεις και οι κατοικίες εκεί, διαθέτουν γυμναστήρια και πισίνες αλλά και άπλετη θέα στη μαρίνα.
Μπορείτε να καθίσετε να ξαποστάσετε για καφέ, μπύρα ή και φαγητό στο πολύ γνωστό και πολύ όμορφο όπως βλέπετε Dicken's Inn.

Nα σας πούμε και το καλύτερο. Κάποια ιστιοπλοϊκά έχουν μεταμορφωθεί σε ξενοδοχεία πολυτελείας αλλά η διαθεσιμότητά τους είναι μετά από ένα χρόνο και βάλε

6. Greenwitch

Aπό τα Docklands μπορείτε να πάτε μέχρι το Greenwitch με τον light railway ή μπορείτε να κάνετε βόλτα με τα καραβάκι οπότε θα χαζέψετε και τον Τάμεση.
Αν θα πάτε Κυριακή θα βρείτε και εκεί μια υπαίθρια αγορά. Αλλιώς θα χαζέψετε βέβαια το Cutty Shark, θα επισκεφθείτε το επιβλητικό Ναυτικό Μουσείο. Υπάρχει ακόμα το Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο και ένα εκπληκτικό Πάρκο για να χαλαρώσετε.
Ως συνήθως και εδώ είναι πολλά τα μπαράκια και τα κάθε είδους φαγάδικα.
Πολύ γραφική είναι η pub Cutty Shark   όπου μπορείτε να απολαύσετε και πολύ ωραία μύδια αχνιστά

7. West End
Δεν πιστεύω να πάτε Λονδίνο και να μην πάτε θέατρο ειδικά σε ένα από τα πολύ γνωστά musicals. 

Tα εισιτήρια είναι αρκετά ακριβά αλλά υπάρχουν πολλά μαγαζιά κοντά στη Leicester Square που μπορείτε να βρείτε πιο φθηνά εισιτήρια ή να τα κλείσετε ιντερνετικά. 
Aξίζει να πάτε και μόνο για να θαυμάσετε τα κτίρια που είναι καταπληκτικά.
Aπό τα πιο δημοφιλή αυτή την εποχή είναι Billy Elliot, Les Mesarables, Mamma Mia και φυσικά το Phantom of the Opera σε μουσική του Αndrew Lloyd Webber.
Το θέατρο στο Λονδίνο συνδυάζεται συνήθως  και με ένα γεύμα πριν το θέατρο ή δείπνο μετά (να ξέρετε ότι ξεκινάν νωρίς). Πολλά εστιατόρια στην περιοχή του West End  έχουν ειδικά pre or post theater theater menu
( πολύ καλό το Ivy, Bentely's Oyster Mar and Grill). Πολλά ακόμα θα βρείτε στο Covent Garden

8.Riverside Pubs
Nα κάνετε βόλτα και να επισκεφθείτε pubs στο Λονδίνο καθώς μερικές είναι πολύ παλιές και η διακόσμησή τους είναι πολύ ατμοσφαιρική.Μέσα στο κέντρο θα βρείτε πολλές τέτοιες. 
Εκείνες όμως που θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδιώξετε να πάτε είναι οι pubs δίπλα στο ποτάμι. Όλα τα λεφτά.
Τhe Prospekt of Whitby . Σε ένα κτίριο του 1543 χτίστηκε σαν απλή ταβέρνα στα docks
The Ship  (φέρνει λίγο και προς μπαράκι καθώς μαζεύει αρκετή νεολαία και είναι στο Wandsworth)
Trafalgar Tavern
The Crabtree
The White Cross
The Boat house (για όσους θέλουν πιο μοντέρνο περιβάλλον και πιο νεανικό)
The Grapes

Duke's Head  και  The Dove
(στο Hammersmith)
Mayflower (sto Bermondsey και με ένα πολύ ωραίο τζάκι μέσα) είναι από τις πιο παλιές και ιστορικές pub  του Λονδίνου με αιώνες ζωής
To Tamesis Dock είναι μια pub  -καραβάκι (μας θύμισε τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης) και είναι ανάμεσα στις γέφυρες Labeth Vauxhall δηλαδή πολύ κοντά σε επισκέψιμα μνημεία όπως το Big  Ben

9. Docklands

Mια επίσης περιοχή που αναβαθμίστηκε και απέκτησε άλλον αέρα. Αξίζει να την περιηγηθείτε.
Έχει ειδικό τρένο που μπορείτε να πάρετε και να περιηγηθείτε όλην την περιοχή.

Μπορείτε να πάτε στο Μουσείο του Λονδίνου στο οποίο τρέχουν πολλές εκδηλώσεις και μερικές από αυτές είναι ενδιαφέρουσες και ασυνήθιστες όπως για την ιστορία της Βritish seafoof με ομιλίες από διάσημους σεφ αλλά και γευσιγνωσίες με θαλασσινά. Aκόμα ενδιαφέρον είναι το  Dockland's Museum
Η περιοχή έχει ακόμα μπαράκια, εστιατόρια και pubs  για να καθίσετε  όπως το  Moby Dick 

10. Spitalfields market
Μια πολύ ωραία επίσκεψη είναι East London  στην αγορά Spitalfields market. Xαρούμενη, νεανική θα τα βρείτε όλα εκεί. ¨Εχει επίσης πολλά μαγαζάκια να φάτε και να χαζέψετε το πλήθος. Κάθε μέρα έχουν διαφορετικές θεματικές.

 Θα βρείτε μέσα,  αν επιθυμήσατε το ελληνικό φαγητό και μια πολύ καλή εκδοχή της ελληνικής κουζίνας το Real Greek .
Kαι αφού φθάσατε ως εδώ θα πάτε για φαγητό στο Galvin La Chapelle. Ξεχωριστό μαγαζί. 
Πολύ ωραίο φαγητό και πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Δες κριτική στο Trip Advisor EΔΩ
Το Λονδίνο έχει πάρα πολλές επιλογές και αυτές εδώ είναι μια πρώτη γεύση. Σειρά έχουν τα ωραία μπαράκια του Λονδίνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου