Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ




ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ

1.Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης ξεκινά !
Από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου στο TISFF, τα πιο σημαντικά διαμαντάκια μικρού μήκους του παγκόσμιου σινεμά. Από 2 μέχρι 45 λεπτά, γιατι η ποιότητα του σινεμά δεν κρίνεται από την διάρκεια του !!

Στην αίθουσα του κινηματογράφου/Κέντρο Πολιτισμού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ( απέναντι από τον Λευκό Πύργο) θα προβληθούν 132 έργα από 20 χώρες, και οι προβολές θα αρχίζουν στις 4μμ κάθε μέρα, έως τις 12μμ. Η είσοδος για όλη την ημέρα είναι 5 ευρώ.

Εκτός από τις εντυπωσιακές ατομικές συμμετοχές και τα καλύτερα ελληνικά της χρονιάς, το φεστιβάλ θα έχει και 7 ειδικά αφιερώματα :
Cinema Quebecois
- Best from France/ uniFrance
- New Danish Cinema
- Basque Cinema
- Αφιέρωμα στο ΜΟΝΟΠΛΑΝΟ
- LODZ Film School,Poland
- Best of Athens ISFF Psarokokalo

Επίσης, δύο εξαιρετικές ειδικές προβολές πού θα ενθουσιάσουν:
* DIRECTING HELL , το ντοκυμαντέρ τού Χρήστου Χουλιάρα γιά τον αξέχαστο Νίκο Νικολαίδη.
* GESMOORD τής Mieke Daneels, σκηνοθέτης τού μ.μ. PLANKTON, πού επίσης θα προβληθεί.




2. ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ



Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δραστηριότητά της παρουσιάζοντας το κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες Κανάλ / Kanal του Αντρέι Βάιντα /Andrzej Wajda (13/12), M - Ο δράκος του Ντίσελντορφ / Μ του Φριτς Λανγκ / Fritz Lang (14/12), Δεσποινίς Τζούλια / Miss Julie του Αλφ Σιέμπεργκ / Alf Sjöberg (15/12) και Μέρες Οργής / Day of Wrath του Καρλ Ντράγιερ / Carl Dreyer (16/12).

Οι ταινίες του προγράμματος δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις: το Μ, η πρώτη ομιλούσα ταινία του Φριτς Λανγκ, είναι και η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου με ήρωα έναν serial killer - εκπληκτικός στο ρόλο ο Πίτερ Λόρε - και ταυτόχρονα μια δυσοίωνη και ανησυχαστική καταγραφή της ταραγμένης περιόδου της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης· οι Μέρες οργής, ίσως η καλύτερη ταινία που έχει γυριστεί ποτέ γύρω από τα θέματα της μισαλλοδοξίας, της δεισιδαιμονίας και του θρησκευτικού φανατισμού, κινηματογραφημένη με την αξεπέραστη εικαστική τελειότητα του Καρλ Ντράγιερ· το Κανάλ, η δεύτερη ταινία του Αντρέι Βάιντα και δεύτερο μέρος μιας από τις καλύτερες αντιπολεμικές τριλογίες στην ιστορία του σινεμά, είναι μια κινηματογραφική εκδοχή της Κόλασης του Δάντη, μια κάθοδος (κυριολεκτικά) στη φρίκη του πολέμου· στη Δεσποινίδα Τζούλια (που βασίζεται στο ομότιτλο έργο του Στρίντμπεργκ), η χρονική ρευστότητα και η εσωτερικότητα της αφήγησης, μέσα από την έξοχη χρήση του πλάνου-σεκάνς, καταγράφει την ερωτική επιθυμία ως μια φυλακή της ύπαρξης, σαν μια μέγγενη που συνθλίβει τις ψυχές των ηρώων.

Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, cinematheque@filmfestival.gr)
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).
Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.
Ώρα προβολών: 18:30 & 20:30


3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Μεγάλο μας Τσίρκο συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία. Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη επιστρέφει τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε για δύο μόνο παραστάσεις, ύστερα από αίτημα πολλών θεατών.

Η παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως «κοινωνικό φαινόμενο» του καλοκαιριού, μετά από 40 σταθμούς μιας περιοδείας όπου το παρακολούθησαν 100.000 θεατές, αλλά και μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα στο Θέατρο Ακροπόλ, ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, μετά την λήξη των παραστάσεων στην Αθήνα, παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, την παραγωγή «Το μεγάλος μας τσίρκο», τoυ Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μουσική & διεύθυνση ορχήστρας επί σκηνής Σταύρου Ξαρχάκου.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης.
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου.
Tραγουδιστής: Ζαχαρίας Καρούνης.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Τετάρτη και Σάββατο 18.00 & 21.00. Πέμπτη, Παρασκευή 21.00 Κυριακή στις 19.00.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00: Πλατεία: €20, Εξώστης: €15, Ομαδικό & Φοιτητικό: 10 €

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21.00: Πλατεία : 18 €, Εξώστης: 15 €, Ομαδικό & Φοιτητικό: 10 €

Λαϊκές παραστάσεις: απογευματινές (Τετάρτη 18.00, Σάββατο 18.00) Πλατεία: 15 €, Εξώστης: 12 €, Ομαδικό & Φοιτητικό: 10 € Κάρτα ανεργίας & πολυτέκνων (Εξώστης): 8 € Ισχύει όλες τις ημέρες. Άτομα άνω των 65 ετών (Εξώστης): 8 € Ισχύει όλες τις ημέρες.

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία και ιστοσελίδα ΚΘΒΕ www.ntng.gr Viva τηλ. 13855 & www.viva.gr Kαταστήματα Public Θεσσαλονίκης, www.public.gr Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos.

 4. ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΤΑ 7 ΜΠΙΣΚΟΤΑ




Μια θεατρική BARάσταση που έγραψαν και παίζουν οι Μάκης Παπαδημητράτος και Βαγγέλης Αλεξανδρής και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τιμπιλής. Μια κωμωδία με οκτώ χαρακτήρες που ερμηνεύονται από δυο ηθοποιούς.

Δυο ξαδέλφια πρέπει να φέρουν σε πέρας μια πρωτόγνωρη γι' αυτούς αποστολή, προκειμένου να βοηθήσουν το θείο και ευεργέτη τους, που βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή και τους χρειάζεται. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνουν ένα ταξίδι, μέχρι τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το ταξίδι όμως, θα ζήσουν τόσες περιπέτειες που μετά από αυτές, θα αλλάξει η ζωή τους.
Τα εφτά μπισκότα» στο Γαία Live
Για 4 παραστάσεις
την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11/12
και την Τρίτη 17 και Τετάρτη 18/12.
Ώρα έναρξης 21:00
είσοδος 8 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου