Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ



Απόδραση Καρπενήσι

Δείτε ΕΔΩ
image

Όμορφο όλες τις εποχές, προορισμός ιδανικός για χαλάρωση, ευεξία και σπορ. Πιο μακριά για τους Θεσσαλονικείς, αν και το προτιμούν ιδιαίτερα, πιο κοντά προσβάσιμο από την Αθήνα αλλά οι στροφές, στροφές.
biblio 161Ελβετία της Ελλάδας χαρακτηρίζεται, πατρίδα καταγωγής του παιδαγωγού Ζαχαρία Παπαντωνίου που από  εδώ μάλλον εμπνεύστηκε και το περίφημο αναγνωστικό του τα Ψηλά Βουνά.
Ωραία ξενοδοχεία και ξενώνες, όμορφα χωριά, μοναστήρια, χιονοδρομικό, εκδρομές στη φύση, ταβερνάκια για όλα τα γούστα ε τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Τα τριήμερα των γιορτών πανηγύρι. Καλύτερα να τα αποφύγετε όπως όλα εξάλλου αυτά τα μέρη που είναι οι κλασικοί προορισμοί για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές.

Επισκεφθείτε τα ωραία πετρόχτιστα χωριά. Το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό (και όποιος δεν τα ήξερε τα έμαθε λόγω σαλέ Λιάπη), τις Κορυσχάδες, το Βουτύρο. Μάλιστα στο Μεγάλο Χωριό θα βρείτε τον ξενώνα Ανεράδα, που συγκαταλέγεται στους πιο ρομαντικούς ξενώνες για διαμονή. Από τους πρώτους που έγιναν στην περιοχή και που διαφέρει από το ρουστίκ-πέτρα-ξύλο-τζάκι που φλομώσαμε σε όλα αυτά τα ορεινά χωριά. Καλή η παράδοση αλλά και λίγο κράτει βρε παιδί μου.
images (6)Δεν θα παραλείψετε επίσκεψη στον Προυσσό και το περίφημο επιβλητικό του μοναστήρι σε ένα εξαιρετικό τοπίο γεμάτο έλατα. Η εικόνα της Παναγίας που υπάρχει εκεί θεωρείται θαυματουργή ενώ κατά τα χρόνια της Επανάστασης το μοναστήρι ήταν καταφύγιο πολλών αγωνιστών όπως ο Λάμπρος Κατσαντώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μάρκος Μπότσαρης.
Ένα άλλο ιστορικό μέρος είναι το Κεφαλόβρυσο γνωστό από τη μάχη με τους Τούρκους στην οποία σκοτώθηκε και ο Μάρκος Μπότσαρης. Βγείτε μια φωτογραφία στο μνημείο που υπάρχει. Και κάπου εκεί κοντά θα βρείτε, ανα σας αρέσει και πέστροφες να φάτε. Ψάξτε το ταβερνάκι.
Επισκεφθείτε και τη λίμνη των Κρεμαστών, τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Το τοπίο είναι πανέμορφο και αξίζει να κάνετε μια εκδρομή προς τα εκεί. Αξίζει τα 55 περίπου χιλιόμετρα διαδρομής.
imagesΌσοι είστε σκιερ υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι οι άλλοι μπορείτε να ασχοληθείτε με άλλα σπορ από αυτά που είναι στη μόδα τώρα τελευταία. Ράφτινγκ, κανώ, πεζοπορίες, αναρριχήσεις, ιππασίες κλπ ευγενή σπορ. Στα σπορ να ξέρετε δεν συγκαταλέγονται τα σπα και οι γευσιγνωσίες στις ταβέρνες.
Στο Καρπενήσι μέσα η ζωή συγκεντρώνεται στην πλατεία με την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Εκεί θα δείτε τα Χριστούγεννα, όσοι είστε εκεί, το γραφικό έθιμο της νύχτας των ευχών. Φέτος βοήθησε και ο καιρός και η εικόνα με τα φαναράκια που πήγαιναν στον ουρανό ήταν πολύ όμορφο. Ευχές και επιθυμίες ανέβηκαν στον ουρανό.Ευχές και επιθυμίες ανέβηκαν στον ουρανό και τα χρώματα έσμιξαν γλυκά με τα άστρα του ουρανού. Είμαι σίγουρη ότι το απολαύσατε και μάλιστα σας είδα να κάνετε τις ευχές σας. Μακάρι να σας πραγματοποιηθούν μέσα στη νέα χρονιά!!! 
1190
H πλατεία κλασική, αν έλειπαν και κάποιες από τις συνηθισμένες νεοελληνικές αρχιτεκτονικές επεμβάσεις, θα ήταν καλύτερη!



DSC00965Από ξενοδοχεία υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές. Το Μοντάνα είναι μια κλασική λύση με τα σπα του και με όλα του. Το Σελεστίνα είναι επίσης πολύ ωραία λύση αλλά και το Μαγεμένο Βουνό, Αρχοντόπετρα, Αβαρις. Από φαγητό επίσης οι λύσεις πολλές και μέσα και στα γύρω χωριά. Ο Γεωργαλής θεωρείται από τα πιο παλιά και κουτούκια με κρεατικά. Σε ένα παλιό μπακάλικο το Μαγαζάκι του 1905 πολύ γλυκό και με παστουρμάδες αλλά ακριβούτσικο και λίγο μάλλον προς το δήθεν. Το Σπίτι του Ψαρά, το Νόστιμο και το Χωριάτικο είναι καλές λύσεις.΄Εναλλακτικός και πολύ ωραίος χώρος το σχετικά καινούριο River Art που, όπως καταλαβαίνετε και από το όνομά του, λειτουργεί και ως χώρος τέχνης. Μπορείτε να φάτε, να πιείτε τον καφέ σας, το ποτό σας, να χαλαρώσετε και να πιάσετε κουβέντα με την κυρία Ζωή την ιδιοκτήτρια.
Αν παθαίνετε υπογλυκαιμία υπάρχουν και ωραία γλυκά όπως το περίφημο γαλακτομπούρεκο στο Μεγάλο Χωριό και το μπανόφι, παραδοσιακό που θα το βρείτε στο όμορφο ζαχαροπλαστείο στο Καρπενήσι.
Και μπαράκια διαθέτει το Καρπενήσι για εσάς τους παθιασμένους όπως to Wild Rose, το Senso, το Ρακόμελο αλλά παίξτε και κανένα χαρτάκι βρε παιδιά ή ασχοληθείτε με άλλα σπορ. Μην σας φάει το ξενύχτι.
Καλή σας διαμονή!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου