Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΡΟΥ-ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




ΝΕΟ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο πάρκο νερού, στο νέο κομμάτι στην παραλία, επιτέλους αξιοποιήθηκε ένα από τα κτίρια που έβοσκαν αχρησιμοποίητα.

 Θα σας ηρεμήσουν ο θόρυβος του νερού, θα χαζέψετε τα νούφαρα, τις χελώνες και τα βατραχάκια και
θα διαβάσετε με την ησυχία το βιβλίο σας.


Σας προτείνουμε το κλασικό



Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Φλορεντίνο Αρίσα για τη Φερμίνα Δάσα, που επιλέγει όμως τη σιγουριά της ζωής με τον πλούσιο γιατρό. Αλλά ο έρωτας,όταν επιμένει, νικά έστω και μετά από 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 ημέρες οι εραστές ξανασμίγουν για να τελειώσουν τη ζωή τους σε ένα ατέρμονο ταξίδι πάνω στο  ποταμόπλοιο.
Η ατάκα του βιβλίου:
Ο Φλορεντίνο, αφού έχει πάει με 400 γυναίκες, για τις οποίες μάλιστα κρατάει και ημερολόγιο, αποκαλύπτει στην αιώνια αγάπη του ότι έμεινε όλα αυτά τα χρόνια παρθένος γι' αυτήν.
Ψυχικά εννοείται.
Νάχαμε να λέγαμε!!!!

Αν πετύχετε και ωραία ηλιοβασιλέματα το καλύτερό σας.

Τότε θα χρειαστείτε πολλά χαρτομάντηλα.

Καλή απόλαυση

5 σχόλια:

  1. ...ο Φλορεντίνο Αρίσα , έγραφε το κάθε τι με τέτοιο πάθος που μέχρι και τα επίσημα έγγραφα έμοιαζαν ερωτικά. Οι φορτωτικές των πλοίων τού έβγαιναν με ομοιοκαταληξία, όσο κι αν προσπαθούσε να το αποφύγει και τα καθημερινά εμπορικά γράμματα είχαν μια λυρική πνοή που τους αφαιρούσε το κύρος γιατι το μυαλό του ηταν...αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Φλορεντίνο Αρίσα έγραφε το κάθε τι με τόσες υπερβολικές λεπτομέρειες, που μέχρι να φτάσω στη σελίδα 50 είχα σκεφτεί την αυτοκτονία 3 φορές.. Δεν μπορώ να πω σε χαλαρώνει πράγματι, αλλά μέχρι θανάτου.. Καλύτερα προτιμήστε καποιο άλλο βιβλίο! Και για τους ιδιαίτερα ιντελεκτουάλ χαρακτήρες νομίζω ότι ένα βιβλίο ποίησης θα ήταν καλή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο τον Φλορεντίνο..ωραία τα λέει αλλά τι σχεση έχουν με τις ωραίες περιγραφές της Λ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μοναδική σκηνή που, ο Φλορεντίνο Αρίσα και η Φερμίνα Δάσα οι υπερήλικες ήρωες, βρίσκονται για πρώτη φορά γυμνοί στην καμπίνα ενός ακινητοποιημένου ποταμόπλοιου μισό αιώνα μετά από τον πρώτο νεανικό τους έρωτα «…όταν το σωστό θα ήταν να σκέφτονται πως δεν τους έμενε πια καιρός παρά για να περιμένουν το θάνατο.»

    «Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή